Varg dödade hund på gård

Kungsbacka (JJ) En varg dödade en hund på en gård i Gustavsfors på gränsen mellan Dalsland och Värmland i onsdags, rapporterar Jakt och Jägare.

Incidenten inträffade på en gård när en blandrashund skulle släppas ut på kvällen för att göra ifrån sig. Hunden kom aldrig tillbaka från kissturen och dagen efter hittades den ihjälbiten intill ett uthus. Av skadorna att döma råder det inget tvivel om att det är varg som ligger bakom angreppet.

Göte Johansson, rovdjurspårare på Länsstyrelsen säger Jakt och Jägare att det finns indikationer på att ett nytt vargrevir bildats i området. I vintern när det är spårsnö ges svaret.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser