Varg dödad med skoter på sjön Fansen

Gävle (JJ) En privatperson hittade vargspår och blod i snön och anmälde upptäckten till polisen. I dag står två personer inför rätta misstänkta för att ha kört över vargen vid ett flertal tillfällen och sedan slagit ihjäl tiken med en träpåk. Männen är misstänkta för grovt jakbrott.

Polisen har säkrat spår på brottsplatsen, bland annat har man funnit urin som kunnat bindas till en misstänkt 51-åring. Uppgifter från en telemast visar att 51-åringen och en 41-åring uppehållit sig på platsen vid det aktuella tillfället.   

Båda männen nekar till att ha något med vargens dödande att göra. 51-åringen har inte kunnat ge någon rimlig förklaring till varför telemasten vid Fansen visade att han och 41-åringen ringt varandra, vid inte 24 tillfällen, under helgen när vargen dödades.  

41-åringen hävdar att de hårstrån från en varg eller hund hittats på hans skoter kan ha fastnat när han kört förbi en älg som slagits av varg eller så har hårstråna fastnat när skotern varit utlånad.  

De två män som är åtalade för grovt jaktbrott riskerar uppemot fyra års fängelse.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser