Varg badade i Ivösjön

Kristianstad (JJ) Den norska vargtiken som är på besök i södra Sverige tog sig nyligen ett dopp i Ivösjön, något som bekräftas av länsstyrelsens rovdjursexpert Nils Carlsson.

– Vargar är otroliga vandrare och den här har gått från Norge på två och en halv vecka. Det innebär 90 mil och ett riktigt bra tempo, säger Carlsson. Nu har tiken förmodligen lämnat Skåne och befinner sig i Blekinge eller Småland.
– Det intressanta är ju att den inte cirklar runt, som kanske ett djur som letar efter någonstans att bo borde göra. Nu har den gått nästan i en spikrak linje hit och det är väldigt fascinerande.
Om någon ser en varg tycker länsstyrelsens rovdjursexpert att man ska fotografera den och rapportera iakttagelsen till länsstyrelsen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser