Varg avlivades med stöd av §28

Västra Ämtervik (JJ) En fårägare sköt i söndags en varg som uppehöll sig i en fårhage. Enligt Margareta Åkerman på Länsstyrelsens i Värmlands län har inget olagligt skett. Fårägaren agerade i enligthet med jaktförordningen, rapporterar Nya Wermlands tidning.

Det var tack vare en observant granne som upptäckte ett får som rymt ur hagen som ägaren märkte att något var på tok. När ägaren kom fram till hagen såg han två döda får inne i den, men han såg också vargen som låg bakom attacken.

Ägaren försökte skrämma i väg vargen som inte lyckades ta sig ut ur hagen. Ägaren sprang då tillbaka till huset, hämtade ett gevär och sköt ihjäl vargen. Enligt Nya Wermlands Tidning har fårhagen ett fyrtrådigt elstängsel.

Med tanke på skadorna på fåren tror Margareta Åkerman att det kan ha befunnit sig fler vargar i hagen från början.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser