Varg avlivades med stöd av §28

Västra Ämtervik (JJ) En fårägare sköt i söndags en varg som uppehöll sig i en fårhage. Enligt Margareta Åkerman på Länsstyrelsens i Värmlands län har inget olagligt skett. Fårägaren agerade i enligthet med jaktförordningen, rapporterar Nya Wermlands tidning.

Det var tack vare en observant granne som upptäckte ett får som rymt ur hagen som ägaren märkte att något var på tok. När ägaren kom fram till hagen såg han två döda får inne i den, men han såg också vargen som låg bakom attacken.

Ägaren försökte skrämma i väg vargen som inte lyckades ta sig ut ur hagen. Ägaren sprang då tillbaka till huset, hämtade ett gevär och sköt ihjäl vargen. Enligt Nya Wermlands Tidning har fårhagen ett fyrtrådigt elstängsel.

Med tanke på skadorna på fåren tror Margareta Åkerman att det kan ha befunnit sig fler vargar i hagen från början.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser