Varg avbröt attack i Tåmeträsk

Stövaren kom springande och strax efter en varg. Kjell Johansson, Åbyn, utanför Byske i Västerbotten, var bara 20 meter i från vargen.

Kjell Johansson från Åbyn var ute med hunden Ajax vid 9-tiden på söndagen för att jaga räv i Tåmeträsk. I stället blev det ett närgånget möte med en varg.

– Jag och Ajax var ute och gick i Tåmeträsk för att jaga och hunden sprang iväg, berättar Kjell Johansson, för Norra Västerbotten.

– Sedan kom Ajax springande mot mig i full karriär och helt plötsligt såg jag att han hade något efter sig. När hunden kom till mig såg jag vad det var, det var en varg.

– Han var bara cirka tjugo meter ifrån mig och då skrek jag allt vad lungorna håller och helt plötsligt kastade vargen och sprang bort från oss.

–Hade det varit hundra meter till hade förmodligen vargen fått fatt i hunden eftersom de har en annan utväxling än hundar, berättar Kjell Johansson, som nu vill varna andra jägare för vargen.

7 kommentarer

 • Skrika?
  Men varför lät du inte bössan ”skrika” i stället?En sån chans får man inte varje dag. Ännu, i alla fall.

 • JAHA?
  Asså ja blir så less….hur långt ska de här med rovdjuren få gå??
  Hur många människor ska behöva stryka med innan nått händer….
  Våra förfäder utrota ju dom av nån anledning

 • varför
  konstigt att vargarna söker sig till dom som inte skjuter man blir smått förbannad sen klagar jägarna att dom är rädd om hundarna man lär väl för fan skjuta nån gång…….

 • Datajägare
  Det är lätt att sitta framför datorn och tycka till om vad andra borde ha gjort. Det är en helt annan sak när det går fort i skogen!
  Är ganska övertygad om att jägarn i fråga ångrar att han inte sköt på vargen…

 • Fantastiskt
  ..att läsa alla ”smarta” kommentarer på detta forum för ”jägare”, var och varannan uppmanar ständigt till jaktbrott, inte undra på att jägarkåren får sämre och sämre rykte.

 • Tror
  att många tyvärr är utklädda till jägare på sådana här forum. Panga på och skjut är en ganska vanlig kommentar. Gör det när Du har lagen på din sida och tveka då inte!!

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser