Varg attackerade hästföl

Skåne (JJ) I fredags gick Länsstyrelsen i Skåne ut med ett pressmeddelande om att varg observerats i länet. Nu framkommer det att vargen också jagat hästar i byn Källna.

Det är tidningen Ridsport som rapporterar att ett föl och ett sto angripits av en ensam varg i byn Källna.

Ägarna till hästarna som bedriver uppfödning av Shire och Clydesdale vaknade på fredagsmorgonen av att hästar galopperade i hagen. Från fönstret kunde de se hur en ensam varg sprang efter en flock.

Efter en stund sprang vargen över till en angränsande hage där ett sto och ett föl gick. Hästarna lyckades på eget sätt freda sig från den angripande vargen och när mannen i hushållet sprang ut och slog igen dörren efter sig skrämdes vargen på flykt.

Enligt Länsstyrelsens rovsjursansvarige Nils Carlsson är det troligen en ensam varghanne som är på vandring och Nils Carlsson uppmanar nu till ökad mänsklig närvaro bland för djurägare.

– Dessutom är det inte fel att sätta upp tomma plastpåsar på stängslet som kan vaja i vinden. Det har visat sig kunna skrämma iväg vargar som blir osäkra av att de inte förstår vad det är, säger han till Ridsport.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser