Varg angrep 42 hundar förra året

Grimsö(JJ) Förra året angreps 42 hundar av varg i hela landet, 23 av hundarna dog vid attackerna.

De övriga 19 hundarna skadades vid vargangreppen. I Värmland dödades 10 hundar och därmed ligger länet i topp när det gäller denna statistik.Dessutom skadades nio hundar i länet.

I Gävleborg och Götaland dödades fyra hundar i respektive län. I Dalarna dödades tre hundar. I Västmanland dödades två hundar.

De angrepp som finns med i statistiken är de som blivit besiktigade av länsstyrelsernas besiktningsmän. Det här visar statistik från Viltskadecenter.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser