Varg anföll Camilla på Kolmården!

Camilla Swahn blev blev biten i armen av en varg på Kolmårdens djurpark. Efter den dramatiska händelsen i slutet av förra veckan är hon sjukskriven, tar smärtstillande medicin och armen är bortdomnad.

Efter att hon gått med på guidens förslag att gå in till vargarna så blev hon och några kompisar insläppta, de satte sig ner och på en gång nafsade en varg i hennes kläder. 

Plötsligt så ryckte vargen ner Camilla från stenen och sedan lyckades rovdjuret dra av hennes kofta och sedan riva sönder klänningen i ryggen. Därefter högg den i hennes vänstra arm.
– Jag blev livrädd. Jag gör aldrig om det, vargar är rovdjur och man kan inte lita på dem. Jag kan inte rekommendera någon att gå in i ett varghägn, säger Camilla till Aftonbladet. 

Hela gänget lyckades ta sig ut från hägnet och därefter var chocken ett faktum. Hon fick sin arm lindad av en veterinär på djurparken och hon fick även smärtstillande, sedan åkte hon in till sjukhuset. 
Hon framhåller dock att hon inte vill skuldbelägga guiden som är ångerfull. 

Mats Höggren, Kolmårdens zoolog, säger till Aftonbladet att han beklagar händelsen och han menar att vargen inte var aggressiv utan sökte kontakt. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser