Varg anföll Camilla på Kolmården!

Camilla Swahn blev blev biten i armen av en varg på Kolmårdens djurpark. Efter den dramatiska händelsen i slutet av förra veckan är hon sjukskriven, tar smärtstillande medicin och armen är bortdomnad.

Efter att hon gått med på guidens förslag att gå in till vargarna så blev hon och några kompisar insläppta, de satte sig ner och på en gång nafsade en varg i hennes kläder. 

Plötsligt så ryckte vargen ner Camilla från stenen och sedan lyckades rovdjuret dra av hennes kofta och sedan riva sönder klänningen i ryggen. Därefter högg den i hennes vänstra arm.
– Jag blev livrädd. Jag gör aldrig om det, vargar är rovdjur och man kan inte lita på dem. Jag kan inte rekommendera någon att gå in i ett varghägn, säger Camilla till Aftonbladet. 

Hela gänget lyckades ta sig ut från hägnet och därefter var chocken ett faktum. Hon fick sin arm lindad av en veterinär på djurparken och hon fick även smärtstillande, sedan åkte hon in till sjukhuset. 
Hon framhåller dock att hon inte vill skuldbelägga guiden som är ångerfull. 

Mats Höggren, Kolmårdens zoolog, säger till Aftonbladet att han beklagar händelsen och han menar att vargen inte var aggressiv utan sökte kontakt. 

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser