Var tredje kungsörn i Norrbotten

Norrbotten (JJ) Ungefär var tredje svensk kungsörn lever i Norrbotten.

Det går bra för kungsörnarna i Norrbotten. Foto: Istock

Norrbottens-Kuriren berättar att man i inventeringen hittat 483 kungsörnsbon i Norrbottens län.

Antalet konstaterade häckningar är 41.

– 41 häckningar innebär en minskning jämfört med de senaste två årens inventeringar, men det gör mig inte orolig, säger Alexander Winiger, rovdjurshandläggaren på Länsstyrelsen, till Norrbottens-Kuriren.

AKTUELLT

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser