Var det varg som observerades i Uppsala?

UPPSALA(JJ). Var det en varg som några Uppsalabor såg i Rödborondellen när de kom med bil? Observationen gjordes under lördag förmiddag.

– En varg sprang runt och nosade i utkanten av rondellen mot Svartbäcksgatan till. Vi var tre personer som såg den och är helt säkra på att det var en varg. Vi var bara tio meter från den. Det känns unikt att se en varg inne i stan, säger Birgitta Larsson, som satt i bilen, till Uppsala Nya Tidning.

Det orädda djuret förflyttade sig sedan mot väg 55 och Enköping.
Polisen i Uppsala har även fått information från andra personer som säger sig ha sett varg, bland annat ska varg ha observerats i fredags i Svartbäcken och samma dag även vid väg 55.
Under lördagen ska en person ha sett varg vid Bärbyleden.

Även länsstyrelsen har fått in flera vargobservationer under senare tid. Dock har inte någon av dessa observationer kontrollerats av länsstyrelsen.
Det här rapporterar Uppsala Nya Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser