Var det hund eller varg som sågs i Säter?

SÄTER(JJ). En person fick se vad som kan ha varit en varg i ett hörn av en hästhage i Säter. När personen stannade bilen kom vargen fram till bilen och tryckte upp nosen mot bilrutan.

Annica Forsberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Dalarna, uppger dock för Dala-Demokraten att det med största sannolikhet är en hund på fotografierna som togs vid det aktuella tillfället.

Det var i det här området som en varg tog en katt under förra månaden. Kattägarens ansökan om skyddsjakt avslogs dock av länsstyrelsen.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser