Var det Bönanbjörnen som dödades av tåget?

GÄVLE(JJ). En björn dog i går efter att ha blivit påkörd av ett tåg norr om Gävle. Det kan eventuellt röra sig om den så kallade Bönanbjörnen.

– Vi kan varken bekräfta eller dementera i nuläget. Björnen fraktas nu till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, i Uppsala för analys, säger Daniel Hansson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, till Arbetarbladet.

Förhoppningen är att SVA ska kunna avgöra om det är den så kallade Bönanbjörnen som polisen tidigare tagit beslut om att avliva.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser