Var det björn som skrämde kvigor?

SVENSBYN(JJ). Var det björn som skrämde kvigor i Svensbyn, utanför Piteå, två dagar i rad? I går försökte man fortfarande få in ett 40-tal kvigor som hade flytt i panik. - Det är garanterat en björn som skrämt dem, säger lantbrukare Fredrik Grahn till Piteå-Tidningen.

I måndags bröt djuren igenom ett nära två meter högt renstängsel och flydde i panik. 
Efter ett omfattande arbete hade de flesta djur fångats in. 
Men på tisdagen hände samma sak hände igen. Det var då ännu fler djur som flydde och spred sig över större områden än under måndagen.

Fredrik Grahn driver lantbruket med Leena Lönnholm. Och paret tror att det blir svårt att fånga in alla djur som rymt.
Fredrik konstaterar att de inte kan komma med några konkreta bevis i form av exempelvis färsk björnspillning, detta gör att man inte heller får hjälp av länsstyrelsen med skyddsjakt. 
Det här rapporterar Piteå-Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser