Vapstens Sameby får skjuta överbliven älg

Umeå (JJ) Det blir ingen särskild utökning av älgtilldelningen för Vapstens sameby i höstens jakt, det uppger Länsstyrelsen i Västerbotten till Västerbottensnytt.

Samebyn ville ha större områden att jaga på och en högre tilldelning av älg eftersom de menar att inkomsterna från älgjakten har stor betydelse för enskilda renskötselföretagen.

Länsstyrelsen har beslutat att samebyn istället ska få möjlighet att skjuta dom älgar som ortsjaktlaget inte hinner med, under dom 16 dagar upplåtelsejakten på statens mark ovan odlingsgränsen pågår.

Länsstyrelsen anser också att samebyns önskemål att utöka jaktområden inte hinns med innan hösten.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser