Vapenskåp stulet i Södertäljeområdet

Södertälje(JJ) Vid ett villainbrott i Södertäljeområdet har ett vapenskåp stulits. Polisen vill nu gärna ha in tips från allmänheten angående denna stöld.

Vapenskåpet är av märket Scandinavian Safe och är 180 centimeter högt, färg beige och med ett kodlås.

Det har varit många inbrott i området under slutet på förra veckan.
– Vid flera av inbrotten tror vi oss vara ganska säkra på att det är samma gärningsman. Vi har trådar att dra i men ingen misstänkt ännu, säger Jürgen Clöve, kriminalkommissarie på polisens seriebrottsgrupp, till Länstidningen Södertälje/lt.se.

 

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser