Vapenhandlare skeptisk mot moderat förslag

Göteborg (JJ) I ett nytt omfattande förslag på förbättringar inom jakt, skytte och vapen vill Moderaterna ge vapenhandlare möjlighet att lämna ut vapenlicenser själva. Christian Berndtsson, delägare i Jaktiabutiken JG Jakt i Göteborg har tror dock inte förslaget någonsin kommer att bli verklighet.

Moderaternas jakt- och skyttegrupp har kartlagt de problem som i dag påverkar jakten, vapenhandeln och skyttemöjligheterna i Sverige. Ett av deras förslag är att ge auktoriserade vapenhandlare utbildning så att de själva kan lämna nya licenser till jägare som vill byta eller köpa nytt vapen i samma kaliber som det gamla.

På JG Jakt i Sävedalen i Göteborg hade man önskat att förhållandena förbättras avsevärt. Christian Berndtsson är delägare i vapenhandeln och ser i dag ingen ljusning på handläggningstiderna.

– Vi kände stor tillit till Polismyndigheten i Västra Götalands län i våras när vi blev lovade fyra veckors handläggningstid men det är fortfarande 16 veckor, säger han.

Möjligheten att själva utfärda licenser hade enligt Christian Berndtsson varit idealiskt, men han tror aldrig att det kommer bli verklighet.

– Om vi fick rätt utbildning hade det säkert gått att lösa men Polismyndigheten kommer aldrig släppa kontrollen. De har ju inte ens kontroll över handläggningen som det ser ut nu.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser