Vapenhandlare blev av med tillståndet!

En vapenhandlare i Kungsbacka har förlorat sitt tillstånd att handla med vapen. Enligt polisen har han inte förvarat vapen på rätt sätt och sålt utan tillstånd.

Vapenhandlaren har sedan länge stora skulder och i juni avhystes han från sina affärslokaler av kronofogden.

Då skedde också utmätning av vapen och ammunition. Då påträffades omärkta vapen som inte skulle vara där, och två vapen som skulle vara där enligt vapenboken saknades. De fanns hos sambon som sökt men inte fått licens, uppger Norra Halland.
I lokalen påträffades också fyrverkeripjäser och krut, men det tillståndet hade gått ut vid årsskiftet.

På grund av brotten mot reglerna och att vapenhandlaren inte längre har en affärslokal dras tillståndet in.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser