Vapenamnesti

Uppsala (JJ) I dag inleds en tre månader lång vapenamnesti. Alla som har ett vapen utan licens kan utan obehag lämna in sitt vapen till polisen.

Den borgerliga regeringen har för andra gången inrättat en tre månader lång vapenamnesti. Förra gången var 1993.
De som lämnar in vapen som de saknar licens får vara anonyma och riskerar inget straff. Några vapen som används av kriminella räknar inte polisen med. De vanligaste vapnen som lämnas in är arvegods. Oftast handlar det om gamla vapen som inte har något värde. Dessa vapen skickas till skroten. Andra mer värdefulla vapen skickas till försäljning.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser