Vapenamnesti

Uppsala (JJ) I dag inleds en tre månader lång vapenamnesti. Alla som har ett vapen utan licens kan utan obehag lämna in sitt vapen till polisen.

Den borgerliga regeringen har för andra gången inrättat en tre månader lång vapenamnesti. Förra gången var 1993.
De som lämnar in vapen som de saknar licens får vara anonyma och riskerar inget straff. Några vapen som används av kriminella räknar inte polisen med. De vanligaste vapnen som lämnas in är arvegods. Oftast handlar det om gamla vapen som inte har något värde. Dessa vapen skickas till skroten. Andra mer värdefulla vapen skickas till försäljning.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser