Vapen stulna i Korpilombolo

Korpilombolo (JJ) Två vapen och en motorsåg stals vid ett villainbrott i Korpilombolo. Tjuven eller tjuvarna hade brutit sig in i fastigheten och sedan genomsökt den i jakt på byte. Skjutvapnen fanns i ett vapenskåp.

Villan spärrades av i väntan på att polisen ska kunna göra en teknisk undersökning.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittne eller personer som kan lämna tips om inbrottet, skriver Piteå-Tidningen.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser