Vann Älghund-SM överlägset

Mullsjö (JJ) Det blev en rafflande SM-tävling för älghundarna i Mullsjö, men till slut kunde jämthunden Erskorsgårdens C-Ställa med husse Anders Vikström, Krylbo ta hem segern.

Årets vinnarekipage i Älghund-SM 2017. Foto: Robin Carlander

Det har varit ett spännande älghundmästerskap i skogarna utanför Mullsjö. Startfältet har varit jämnt och någon solklar vinnare var inte given när kollegiet samlades klockan fem.

Men nu står det klart att jämthunden Erskorsgårdens C-Ställa med husse Anders Vikström, Krylbo, Östsvenska Älghundklubben står som segrare. C-Ställa gjorde ett kanonprov på 89,5 poäng, hela 16 poäng mer än tvåan Bräntbackens Hylsa med ägare Johan Jakobsson, Dala-Järna.

Se hela resultatlistan här

I Jaktjournalens decembernummer kommer ni kunna läsa ett stort reportage med allt från årets Älghund-SM. Spana också in tävlingsloggen och direktsändningen från SM-studion på vår SM-sajt.

 

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser