Välsignar älgarna inför jakten

Gällivare (JJ) Inför älgjakten nästa vecka välsignas älgarna av Svenska kyrkan i Gällivare. - Vi ber för älgarna så att de inte ska lida så mycket, säger prästen Christer Svensson, som utlyst en älgjaktsgudstjänst i Satter.

På söndag kommer prästen Christer Svensson att välsigna älgarna, jägarna och lingonplockarna inför den stundande älgjakten.   ­­
– Älgjakten är något som är väldigt stort för många människor och det är en möjlighet för kyrkan att få kontakt med människor på ett nytt sätt. Folk undrar vad jag gör på denna gudstjänst. ”Ber du att älgarna ska försvinna så de inte blir skjutna”.
Så är det inte. Jag ser det som en skapelsegudstjänst. I gudstjänsten har vi bön för jägarna så att de inte skadar varandra och får en fin tid i skogen. Vi ber också för älgarna så att de slipper ett utdraget lidande. Det är god gemenskap och fika efteråt, säger Christer Svensson, till Norrländska Socialdemokraten

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser