Välkänt jaktföretag anmäler konkurrent

Kungsbacka (JJ) Ett av Västsveriges äldsta jaktföretag har polisanmält en konkurrent eftersom det framkommit att företagshemligheter läckt ut.

Jaktföretaget har funnits i branschen länge och jobbar mot flera stora leverantörer av vapen och jaktutrustning.

Sedan det framkommit att personer som tidigare arbetat i företaget gått vidare och startat ett nytt företag, men utnyttjat information som ägs av sin förra arbetsgivare har en polisanmälan nu lämnats in.

Brottsrubriceringen är trolöshet mot huvudman och en förundersökning har inletts.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser