Valberedningen överkörd

Hestra (JJ) Under Svenska Jägareförbundets årsstämma i Hestra i Jönköpings län fick valberedningen se sig överkörd av de inbjudna delegaterna, när förbundets nya styrelse skulle utses.

Redan innan årsstämman hade en del kritiska röster höjts kring valberedningens förslag till ny styrelse. Representanter från förbundet i varglänen menade att förbundsstyrelsen måste ha representation även från dessa delar av landet.

Om valberedningen hade fått igenom sitt förslag hade styrelseposterna varit ojämlikt fördelade geografiskt.

Både valberedningens förslag på Cecilia Wennerholm, Stockholm och på Henrik Treschow, Lund ogillades av ledamöterna som genomförde en sluten omröstning var sina respektive regioner och i stället valde in Angelica Johansson, Falköping och omvalde Torbjörn Larsson.

Svenska Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare var inte nöjd med kritiken mot valberedningens förslag.

– Länsföreningarna är autonoma och självständiga. Det är ni som utser förbundsstyrelsen. När valberedningen inte får stöd har inte ni gjort ett bra jobb. Vi ska inte ha en process som inte fungerar, säger han till Svensk Jakt.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser