Valberedningen överkörd

Hestra (JJ) Under Svenska Jägareförbundets årsstämma i Hestra i Jönköpings län fick valberedningen se sig överkörd av de inbjudna delegaterna, när förbundets nya styrelse skulle utses.

Redan innan årsstämman hade en del kritiska röster höjts kring valberedningens förslag till ny styrelse. Representanter från förbundet i varglänen menade att förbundsstyrelsen måste ha representation även från dessa delar av landet.

Om valberedningen hade fått igenom sitt förslag hade styrelseposterna varit ojämlikt fördelade geografiskt.

Både valberedningens förslag på Cecilia Wennerholm, Stockholm och på Henrik Treschow, Lund ogillades av ledamöterna som genomförde en sluten omröstning var sina respektive regioner och i stället valde in Angelica Johansson, Falköping och omvalde Torbjörn Larsson.

Svenska Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare var inte nöjd med kritiken mot valberedningens förslag.

– Länsföreningarna är autonoma och självständiga. Det är ni som utser förbundsstyrelsen. När valberedningen inte får stöd har inte ni gjort ett bra jobb. Vi ska inte ha en process som inte fungerar, säger han till Svensk Jakt.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser