Vägverket vill riva bäverdammar

Älvdalen (JJ) Vägverket vill riva två bäverdammar i Älvdalen eftersom bävrarnas dämningar riskerar att skada vägarna.

Vägverket har ansökt om att få riva dammarna hos länsstyrelsen. Ansökan gäller dammar vid väg 1063 och 1037 nära Nornäs och mellan Idre by och Idre fjäll.
Den som vill avlägsna en hydda eller riva en damm måste söka tillstånd hos länsstyrelsen om det ska ske mellan den 1 september och den 1 maj.
Om åtgärden ska utföras på hösten kräver länsstyrelsen oftast att bävern eller bävrarna ska avlivas eftersom de riskerar att frysa ihjäl om de inte har någon hydda över vintern.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser