Vägverket vill riva bäverdammar

Älvdalen (JJ) Vägverket vill riva två bäverdammar i Älvdalen eftersom bävrarnas dämningar riskerar att skada vägarna.

Vägverket har ansökt om att få riva dammarna hos länsstyrelsen. Ansökan gäller dammar vid väg 1063 och 1037 nära Nornäs och mellan Idre by och Idre fjäll.
Den som vill avlägsna en hydda eller riva en damm måste söka tillstånd hos länsstyrelsen om det ska ske mellan den 1 september och den 1 maj.
Om åtgärden ska utföras på hösten kräver länsstyrelsen oftast att bävern eller bävrarna ska avlivas eftersom de riskerar att frysa ihjäl om de inte har någon hydda över vintern.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser