Vägverket hinner inte sätta upp varningsskyltar för älg

VÄRMLAND (JJ). Under den senaste veckan har det inträffat 108 viltolyckor i Värmland. Men Vägverket hinner inte med att sätta upp varningsskyltar där det skulle behövas. -Det är så mycket olyckor nu att vi inte hinner med. Vi tvingas prioritera de större vägarna, säger Roger Danielsson, projektledare på Vägverket, till SVT Värmlandsnytt.

Det är både älg och rådjur som söker sig ut på vägarna. Under den senaste veckan har två älgar dödats på väg 240 norr om Molkom. Men trots detta fick jägarna, som arbetar med att ta hand om skadat vilt, nej när de bad Vägverket sätta upp tillfälliga älgvarningsskyltar.

Nu kräver P-G Thunström, samordnare för de jägare som utbildats för eftersök, att jägarna själva får ta över Vägverkets uppgift.
-Vi vet var älgen är. Vi vet var skyltarna bör sitta, säger han.
Och Vägverket reagerar positivt på jägarnas förslag.
-Om de vänder sig till oss kan de få ett antal skyltar. De kan få börja direkt, säger Roger Danielsson.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser