Vådasköts i duschen

Sunne (JJ) När en jägare utanför Sunne lade bössan i bilens koffert brann ett skott av. Kulan gick först genom bliplåten, genom väggen i carporten in genom grannens husvägg och in i duchen där grannfrun rispades.

Sedan kulan rispat grannfrun i låret fortsatt kulan in i ett hörnskåp. I duschen stod den förvånade och skrämda grannfrun och såg hur blodet blandade sig med vattnet, uppger Nya Wermlands-Tidningen.
I går dömdes jägaren till villkorlig dom och 14 000 kronor i böter av tingsrätten i Sunne för sitt märkliga vådaskott. Både kvinnan i duschen och hennes make var i uppenbar livsfara, anser rätten.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser