V vill sänka priset för jaktarrende

Torsby (JJ)Vargarnas härjningar bland älgarna i har bidragit till att vänsterpartiet i Torsby kommun föreslår rejält minskade arrendeavgifter på kommunens jaktmarker.

Det kostar i dag cirka 3 000 kronor att arrendera en av Torsby kommuns jakträtter. Torsby kommun har 46 jakträtter samt cirka 15 jaktarrenden som omfattar del av en jakträtt.  

Vänsterpartisterna Bo Lindberg, Hans Lindberg, Roland Jonsson och Kent Hallesson står motionen om att sänka årshyran för en av kommunens jakträtter till 1995 års nivå.  

– Nu kostar en jakträtt omkring 3 000 kronor. 1995 kostade den 2 000 kronor. Det är ju inte så kul att betala en massa pengar och kanske inte få se så mycket som ett enda vilt djur under den kanske enda jaktveckan man nyttjar arrendet. Priset måste anpassas efter rovdjursläget, säger Bo Lindberg, till Nya Wermlands-Tidningen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser