Utskott avslog förslag om senarelagd ripjakt i fjällen

Stockholm(JJ) I går sa riksdagens miljö- och jordbruksutskott nej till ett förslag om en senarelagd ripjakt i fjällen.

Utskottet sa nej till flera motioner som på något sätt handlar om jakt och viltvård. Totalt var det 22 förslag som behandlades.

Två moderata motioner, som handlade om att ta bort eller titta på  dubbelregistreringen av jakt ovanför odlingsgränsen, fick också avslag i utskottet. Orsaken är att en särskild utredare redan utreder detta.

Motionen om att senarelägga ripjakten i fjällen fick alltså också avslag, det var två moderata riksdagsledamöter som skrivit den.
Det här rapporterar Oddasat.se/sverigesradio.se.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser