Utskott avslog förslag om senarelagd ripjakt i fjällen

Stockholm(JJ) I går sa riksdagens miljö- och jordbruksutskott nej till ett förslag om en senarelagd ripjakt i fjällen.

Utskottet sa nej till flera motioner som på något sätt handlar om jakt och viltvård. Totalt var det 22 förslag som behandlades.

Två moderata motioner, som handlade om att ta bort eller titta på  dubbelregistreringen av jakt ovanför odlingsgränsen, fick också avslag i utskottet. Orsaken är att en särskild utredare redan utreder detta.

Motionen om att senarelägga ripjakten i fjällen fick alltså också avslag, det var två moderata riksdagsledamöter som skrivit den.
Det här rapporterar Oddasat.se/sverigesradio.se.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser