Utreds för olagliga kameror

Norrtälje (JJ) När polis och miljöutredare skulle undersöka ett misstänkt jaktbrott hittade de flera olagliga åtelkameror. Nu utreds en person för att ha satt upp kamerorna.

I början av april sköts ett lodjur utan tillstånd i trakten kring Rånäs. Någon har efter dödandet försökt elda upp kroppen. När polis och miljöutredare kom för att söka av området kring brottsplatsen hittade de fyra åtelkameror som saknar tillstånd från länsstyrelsen.

– Man ska kunna röra sig i naturen utan att bli filmad, säger miljöåklagare Åse Schoultz vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Östersund. Schoultz utreder både åtelkamerorna och fallet med det skjutna lodjuret.

I fallet med åtelkamerorna misstänks nu en person om brott mot kameraövervakningslagen och hen har tilldelats en offentlig försvarare. I fallet med lodjuret finns fortfarande ingen misstänkt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser