Utreds för olagliga kameror

Norrtälje (JJ) När polis och miljöutredare skulle undersöka ett misstänkt jaktbrott hittade de flera olagliga åtelkameror. Nu utreds en person för att ha satt upp kamerorna.

I början av april sköts ett lodjur utan tillstånd i trakten kring Rånäs. Någon har efter dödandet försökt elda upp kroppen. När polis och miljöutredare kom för att söka av området kring brottsplatsen hittade de fyra åtelkameror som saknar tillstånd från länsstyrelsen.

– Man ska kunna röra sig i naturen utan att bli filmad, säger miljöåklagare Åse Schoultz vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Östersund. Schoultz utreder både åtelkamerorna och fallet med det skjutna lodjuret.

I fallet med åtelkamerorna misstänks nu en person om brott mot kameraövervakningslagen och hen har tilldelats en offentlig försvarare. I fallet med lodjuret finns fortfarande ingen misstänkt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser