Utredning om skjuten varg nedlagd

Vansbro (JJ) Polisutredningen kring den varg som påträffades död vid vattenkraftverket i Eldforsen utanför Vansbro har lagts ner.

Miljöåklagaren Åse Schoultz väljer nu att lägga ner förundersökningen om grovt jaktbrott. Vargen som hittades i Västerdalsälven hade kulhål i kroppen  men eftersom det är omöjligt att bevisa vem som skjutit och sänkt vargen i älven blir det ingen vidare polisutredning.

Vargen var en hanne som föddes i Närsenreviret 2013. Obduktionen visade att eltråd var bunden runt huvud och ben och att vargen hade sårkanal genom kroppen.

– Vi har inte haft någon eller några misstänkta och ytterligare utredning kan inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt, säger Åse Schoultz till Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser