Utredning om skjuten varg nedlagd

Vansbro (JJ) Polisutredningen kring den varg som påträffades död vid vattenkraftverket i Eldforsen utanför Vansbro har lagts ner.

Miljöåklagaren Åse Schoultz väljer nu att lägga ner förundersökningen om grovt jaktbrott. Vargen som hittades i Västerdalsälven hade kulhål i kroppen  men eftersom det är omöjligt att bevisa vem som skjutit och sänkt vargen i älven blir det ingen vidare polisutredning.

Vargen var en hanne som föddes i Närsenreviret 2013. Obduktionen visade att eltråd var bunden runt huvud och ben och att vargen hade sårkanal genom kroppen.

– Vi har inte haft någon eller några misstänkta och ytterligare utredning kan inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt, säger Åse Schoultz till Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser