Utredning om grovt jaktbrott efter att död varg hittats i Nyskoga

NYSKOGA(JJ). Polisen har startat en utredning om grovt jaktbrott med anledning av den döda varg som hittades i Nyskoga. Det fanns dock inga synliga spår på vargen som tyder på att den skulle ha skjutits.

Den döda vargen hittades i tisdags och i går fördes den till Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala för obduktion.

För när obduktionssvaren kommer så vet man om vargen skjutits eller om det handlar om någon annan dödsorsak. Men i väntan på svaren har polisen alltså startat en utredning om grovt jaktbrott. 

Kenneth Karlsson, chef för ekobrottsenheten vid polisen i Värmland, säger till Nya Wermlands-Tidningen att utredningen leds av åklagare och att en teknisk undersökning har genomförts.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser