Utredare ser över älgjaktsystemet

- Det är med stor glädje jag kan konstatera att ministern förhoppningsvis redan innan jul kommer att tillsätta en utredare som ska se över den befintliga älgadministrationen, säger Hans Stenberg (s) i ett pressmeddelande efter att ha fått svar från jordbruksminister Ann-Christine Nyqvist på sin fråga om älgjaktssystemet.

Förra veckan ställde riksdagsledamot Hans Stenberg (s) en fråga till jordbruksministern angående nytt system för älgjakten. Syftet var att ta reda på vad ministern avser att vidta för att vi ska få ett nytt älgförvaltningssystem som tar bättre hänsyn till biologiska fakta än dagens system.
-Det finns skäl att analysera nu gällande älgförvaltning med syfte att se över om förändringar behövs för att åstadkomma en livskraftig stam av hög kvalitet i långsiktig balans med betesresurserna.
-Det är min förhoppning att regeringen redan före jul kan fatta beslut om ett direktiv med uppdrag till en särskild utredare att se över det nuvarande älgförvaltningssystemet,
skriver jordbruksministern i svaret.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser