Utökad vildsvinsjakt i Svartedalens naturskog

Stenungsund (JJ) Länsstyrelsen öppnar nu för vildsvinsjakt i naturreservatet Svartedalens naturskog. Anledning till detta är den snabbt växande populationen.

Lokaltidningen Stenungsund rapporterar idag att länsstyrelsen i västra Götaland nu väljer att öppna för vildsvinsjakt i nya delar av nämnda område. Detta på grund av skaderisken den växande stammen medför.
– Det är helt nödvändigt och ett beslut vi välkomnar, säger Hans-Olof Olsson, talesman för Svartedalens jaktlag.
Även viss jakt på kronvilt kommer få bedrivas.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser