Utökad vargjakt i Lettland

Riga (JJ) Idag beslutade myndigheterna i Lettland att utöka säsongens vargjakt som pågår till och med den 31 mars.

Myndigheterna i Lettland utökar vargjakten efter många attacker.

Vargjakten i Lettland pågår mellan den 1 augusti och 31 mars. Tilldelningen var fram till idag 250 vargar och trots att snöförhållandena varit dåliga har nästan hela tilldelningen fyllts.

Men på grund av många konstaterade vargangrepp på tamdjur i vinter har  myndigheterna idag beslutat att utöka varjakten med ytterligare 25 vargar fram till den 31 mars. Även forskningen stöder detta beslut.

Lettlands totala areal består av 6,5 miljoner hektar, vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges yta.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser