Utökad skyddsjakt på bäver

Ljungskile (JJ) En fastighetsägare i Ljungskile har fått utökat sitt tillstånd för skyddsjakt på bäver sedan en väg riskerar svämmas över.

Nu vill länsstyrelsen att bävrarnas härjande stoppas. Arkivfoto: Per Jonson

Det tidigare tillståndet gällde en bäver. Nu har länsstyrelsen beslutat att fem vuxna bävrar får skjutas. I tillägg är det fri jakt på årsungar.

Anledningen till skyddsjakten är att vägen mellan Ljungskile och Bredfället riskerar att skadas av de dammar bävrarna bygger.

Skyddsjakten får pågå september ut, rapporterar Uddevalla 7 Dagar.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser