Utmärglad kungsörn snart redo för friheten

FRÖSÖN(JJ). En utmärglad kungsörn har återfått krafterna efter en tids vila på Frösö Zoo. Kungsörnen upptäcktes av en lastbilschaufför i ett dike. Efter att chauffören varit i kontakt med både polisen och djurparksägaren Åke Netterström så tog han med sig örnen till Frösö Zoo.

– Fågeln orkade inte flyga och lastbilschauffören kastade en jacka över örnen och tog med den i hytten. Han körde hit den och den har varit här en vecka. Den var utmärglad men inte döende, säger Åke Netterström till Östersunds-Posten.

Nu har fågeln god aptit och kommer att släppas inom en vecka, från någon enslig pats i Åre kommun.
Det här rapporterar Östersunds-Posten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser