Utländska jägare förlorade jaktkorten

Kiruna (JJ) Efter ett anonymt tips till Länsstyrelsen upptäcktes två jägare i Kirunafjällen som inte följde jaktreglerna på statens marker.

De två jägarna av utländsk nationalitet fick jaktkorten beslagtagna och blev beordrade att lämna fjället tillsammans med sin utrustning.
De hade löst jaktkort för en längre tid. Eftersom man är tvungen att förflytta sitt tält efter fem dagar men jägarna ändå stod kvar, fråntogs de sina jaktkort samt blev tillsagda att lämna fjället och ta med sig sin utrustning.
Jägarna riskerar att förlora rätten att lösa nya jaktkort i upp till fem år.

1 kommentar

  • Nja
    Mig veterligen så var det snarare att de hade en sammanlagd tältyta på 23 kvadrat när gränsen går vid 18… Hade däremot Länsstyrelsen inte kommit just då hade de även brutit mot föreskrifterna ni skriver om i artikeln.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser