Utbildning i Dalarna inför försök med åteljakt på björn

DALARNA(JJ). De jägare som tänker delta i försöket med åteljakt på björn måste gå en utbildning för att få göra detta. Jägareförbundet Dalarna anordnar två utbildningstillfällen i länet.

Den 4 juli är det utbildning i Lingheds bystuga och dagen efter anordnas ett utbildningstillfälle i gamla kommunalhuset i Furudal. Tidpunkten är klockan 19.00 båda dagarna.

Försöken med åteljakt på björn kommer att ske i kommunerna Falun, Rättvik och Orsa. Det är länsstyrelsen i Dalarna som planerar och administrerar försöksjakten, detta sker i samverkan med Naturvårdsverket och Jägarförbundet.  

Det är ett ganska omfattande regelverk som kommer att styra försöksjakten. Bland annat får inte åteln placeras närmare någon väg än 200 meter. 

Källa: Jägareförbundet Dalarna

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser