Urban Axelsson björnskytt

Urban Axelsson, Hammarstrand, var årets första björnskytt i Jämtland.

Urban Axelsson är en välkänd älghundsprofil i Jämtland och många unnar honom framgången att få skjuta en björn. Den minnesgode JJ:läsaren minns reportaget om när han fick sin jämthundsstjärna SJCH SUCH FINJCH Larsuddens Balo III, skjuten av en passkytt förra året.I kommande nummer av Jaktjournalen kommer du att kunna läsa ett reportage med massor av bilder från den framgångsrika björnjakten. Har Du bilder från årets björnjakt, e-posta till Jaktjournalen: holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser