Upptäckta vargspår räddade jämthund

Fagersta (JJ) En hundförare upptäckte misstänkta vargspår vid såten där hans jämthund skulle släppas. Det räddade sannolikt livet på hunden.

Fagerstajägaren upptäckte knappt förnimbara vargspår vid såten där hunden skulle släppas. Arkivbild: Istock

Jaktlaget var ute jakt dagen före nyårsaftonen söder om Fagersta och hundföraren spårade av runt platsen där hans skulle släppa sin jämthund.

Plötsligt såg han spår som knappt var synliga i det tunna skiktet av nysnö.

Visade sig för hela passkedjan

– Det var bara lätt pudersnö men jag såg att det var avtryck av tassar. De ledde rakt in området vi skulle jaga, berättar jägaren.

Han meddelade jaktkompisarna att han inte vågade släppa hunden. Det visade sig vara ett helt rätt beslut.

– I såten efter, som vi motade av, kom vargen ut och sprang förbi hela passkedjan och visade sig, berättar jägaren.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser