Upprörda känslor över vildsvinsjakt

Sörmland(JJ) Vildsvinsjakt utanför Ärla upprör flera boende i området. Orsaken är att en markägare fått tillstånd av polisen att jaga vildsvin nära ett sommarstugeområde.

– Vi har ju åtta barnbarn som brukar vara här och de älskar att gå i skogen. Man vet ju inte när det jagas, säger Lars Isaksson till Sveriges Radio P4 Sörmland.

Vildsvinsjakten bedrivs en bit bakom hans hus. Han menar att vildsvinen ökat i området efter att jägarna börjat utfodra dem och jaga.
Boende i området är upprörda över att både jakten och utfodringen genomförs så nära husen.

Miljökontoret framhåller att det inte finns någon gräns för hur nära bebyggelse som utfodringen får ske. 
Peter Johansson, områdeschef på polisen i Katrineholm, har utfärdat tillståndet till markägaren för att jaga i området.
Han säger till Sveriges Radio P4 Sörmland att de boende kan anmäla om de tycker att jakten stör. 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser