Upphittad säl var skjuten med hagel

GRAN(JJ). Den säl som hittades på ön Gran under förra månaden var skjuten med hagel, detta enligt Statens veterinärmedicinska anstalts preliminära rapport. Totalt var det tre sälar på ön som var skjutna i ryggen. Polisen utreder det hela som misstänkt jaktbrott.

– Det är ytterst sällsynt med sådana här ärenden. Och det är ytterst sällsynt att sälen hittas och måste avlivas. Sedan kan man ju tro att många fler sälar skjuts än vad vi får kännedom om, säger Hans-Olov Sundström, ansvarig för jaktfrågor vid polisen i Gävleborgs län, till Sundsvalls Tidning.

Naturbevakare Hans Östbom upptäckte sälen. Han är upprörd över jaktmetoden.
Östbom vill se en ökad jaktkvot på säl och en premie för de sälar som skjuts lagligt.
Det här rapporterar Sundsvalls Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser