Uppdaterad: Vargattack på campingområde!

Skillingaryd (JJ) En omfattande vargattack inträffade i natt vid Hallforsens campingområde, två mil nordväst om Skillingaryd i Småland. Totalt är 21 får döda, de gick på bete runt en damm med ädelfisk som är ett populärt område för barnfamiljer.

De senaste veckorna har en varg observerats i närheten av Skillingaryd. Länsstyrelsen har betraktat vargen som ofarlig, men ändå uppmanat fårägare att se över sina stängsel.

I natt kom en omfattande vargattack i Hallforsen, cirka 2 mil nordväst om Skillingaryd.

Totalt är 21 får döda av de 25 som gick i hagen, de flesta dog vid vargattacken, men några har avlivats av ägaren och hans medhjälpare.

Just nu är länsstyrelsen på plats och det är ingen tvekan om att det är en vargattack.

Attacken skedde bara cirka 150 meter från bostadshuset vid Hallforsens campinganläggning. Ett populärt område med boende för turister.

Uppdatering: Vargen återvände till hagen natten till måndagen. Vargen upptäcktes av djurägaren och hans medhjälpare när den försökte ta sig in i hagen på nytt.

– Det går inte att ha djur här, markerna kommer att växa igen, säger djurägaren Anders Svensson, till TV4 Jönköping.

Av de 25 fåren överlevde bara fyra attacken. En del får låg i fiskdammen. Foto: Peter Johansson.
AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser