Uppdaterad: Varg på Hisingen

Torslanda (JJ) Nu på morgonen observerades en varg av flera personer på Hisingen i Göteborg. Vargen fotograferades när den passerade Kongahällavägen.

Vargen upptäcktes först av jägaren Christer Berndtsson som var på väg till dagiset Skogens Gård i Lilleby, för att lämna sin två pojkar vid 08.10-tiden.

Strax innan han kommer fram upptäcker han vargen på vägen framför sig.

– Jag följde efter vargen fram till en vändplats och gick sedan ur bilen för att följa efter vargen på cykelvägen. När det lät som om någon ropade på vargen övervägde jag om det inte var en hund ändå, samt återvände till bilen, berättar Christer.

– När jag strax efter lämnade barnen på dagiset kom en annan förälder och berättade att han just sett vargen på Johan i Böhns väg.

Christer Berndtsson beslutar sig då för att åka en sväng och titta, men vargen fanns då inte kvar på Johan i Böhns väg eller bakom dagiset.

– När jag sedan körde Kongahällavägen mot Björlanda mötte jag vargen igen vid Lillebykiosken där jag tog bilden. Vargen gick sedan över vägen vid övergångsstället och mot Lillebyskolan. Då polisanmälde jag att vargen var i området, samt informerade rektorn på Lillebyskolan, berättar Christer Bendtsson.

Vargen fotograferades just efter den passerat Kongahällavägen i Lilleby, Hisingen. Foto: Christer Berndtsson.
AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser