Uppdaterad: Tre nya vargar skjutna i Värmland

Karlstad (JJ) Nu på förmiddagen sköts ytterligare två vargar i Värmland. Båda i Gårdsjöreviret. Vid 15-tiden idag fällde man ytterligare en varg i Gårdsjöreviret, dagens tredje och länets åttonde.

I fredags fällde jägarna i Värmland fyra vargar i Gårdsjöreviret och nu på förmiddagen lyckades man fälla ytterligare två.

Uppdaterad: Vid 15-tiden idag fällde man ytterligare en varg i Gårdsjöreviret, dagens tredje.

Jägarna i Värmland har därmed fällt åtta vargar i länet då man i går även sköt en varg i Kläggenreviret.

Hur jakten ska lyckas beror mycket på snön då omfattande spårningsarbeten är grunden till en framgångsrik jakt.

I Örebro län sköts en varg på i går och den hade man ännu vid 13-tiden inte återfunnit. Jakten fortsätter och har du uppgifter eller bilder från vargjakten skicka MMS till Jaktjournalen:

Redaktionen 070-395 00 94.

Se även tidigare rapportering längre ned i nyhetsspalten.

AKTUELLT

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera. 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2 msk Kikkomansoja 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk honung 1 msk chili 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 msk rött vin Tillbehör: bulgursallad

Mauser M18 – Enkel studsare för problemfri jakt

Mauser har ett sedan 140 år ett grundmurat rykte som vapentillverkare. Grunden i Mausers vapentillverkning har alltid varit tillförlitlighet och kvalitet. Mauser M 18 är inget undantag från denna tradition. Det låga försäljningspriset ger inte utrymme för extravaganser. Du får enkel studsare med det som behövs för problemfri jakt och övningsskytte.

Jura – en ren fjällmissil

När väl kopplet stryks och Jura får kommandot sök, förstår JJs utsände vad ägaren Anders Fors pratar om när han berättar att söket är något utöver det vanligt. Jura förvandlas till en vit missil som flyger fram över fjällmarken på jakt efter ripdoft. Synen av hennes fart, vidd och täta sökmönster får nog alla ägare till stående fågelhund att häpna och drömma sig bort till att någon gång själva ha en hund med det söket.

Dags att ta svinpesten på allvar

Den afrikanska svinpesten sprider sig i Europa och allt fler svenska forskare höjer ett varningens finger för risken att få in pesten i Sverige. I nuläget har svinpesten slagit ut stora delar av vildsvinsstammen i Baltikum och nyligen upptäcktes även smittan i norra Polen.

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Annonser