UPPDATERAD: Skyddsjakt beviljad på Grangärdesvargen

Grangärde (JJ) Vid 19-tiden nu ikväll jagade bonden som fått ett lamm dräpt av Grangärdevargen densamma med en potatishacka i fårhagen. Vargen hade tagit sig in i hagen på nytt.

– Vi ska åka bort och titta till hagen nu, säger Fredrik Perols när JJ pratar med honom på nytt.

Bonden som inte hade något vapen med sig tog vad han hade när han såg vargen i hagen. Med en potatishacka lyckades han få vargen från hagen.

– Vi hoppas nu inte vargen tagit några fler djur, avslutar Perols på väg till platsen.  

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser