Uppdaterad: Norma återkallar jaktmatchpatroner

Åmotfors (JJ) Norma Precision AB återkallar över 100 000 jaktmatchpatroner i kaliber 308 win eftersom ett sådant orsakat en pipsprängning.

De kulor som återkallas ska ha följande lot-nummer.(lot-numret återfinnes både på ytterkartongens etikett samt insidan av locket till konsumentförpackningen):

S14L17, S14L18, S14L19, S14L20, L14L21, L14L24, L14L25, L14L26, L14L27, R14M06, R14M07, R14M10, R14M13, R14M21, R14M24, R14M25.

Dessa patroner har levererats till butik från och med februari 2014. Kenneth Skoglund, ansvarig för jakt och skytte på Norma berättar för Jaktjournalen att det är en pipsprängning som ligger bakom återkallandet.

– En person övningsköt med sin Browning X-Bolt när en kula fastnade i loppet. Personen registrerade inte detta utan sköt ytterligare ett skott. Då sprängdes pipan och klövs upp bakom ljuddämparen. Som tur var skadades ingen vid olyckan, säger han.

En sådan här olycka är mycket allvarlig och för att inte ta några risker återkallas därför över 100 000 jaktmatchpatroner i kaliber 308 win.

– Vi har inlett en utredning om vad som orsakat olyckan men vi vet i nuläget inte vad som fick kulan att fastna i loppet. Det som är viktigast nu är att inte fler skott ur det aktuella partiet avlossas, säger Kenneth Skoglund.

Har man patroner med de nämnda lot-numren är det bara att ta med sig asken och byta in den där de är inköpta eller hos närmaste butik som säljer ammunition.
 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser