Uppdaterad: Kvinna attackerad av björn

Västerbotten (JJ) En kvinna som var ute för att inventera träd har idag blivit attackerad av björn utanför Bjurholm. Hon vårdas på sjukhus för sina skador.

Attacken inträffade i ett område kring Bjurholm. Kvinnan var enligt Västerbottenkuriren ute jobb, och hade uppdrag att räkna träd i området.

Olyckliga omständigheter ligger sannolikt bakom attacken. Enligt länsstyrelsens rovdjurshandläggare har en björnhona med fyra ungar bevakat en slaktplats från älgjakt och därför angripit kvinnan när hon kommit för nära.

Kvinnan som attackerats ska själv ha ringt SOS alarm och har transporterats till Norrlands Universitetssjukhus. Hon uppges ha skador i ansiktet och på överkroppen.

Bjurholm ligger i det delområde i Västerbotten där björnjakten är avlyst. Något beslut om avlivning av björnen är inte fattat i nuläget.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser