Uppdaterad: Kvinna attackerad av björn

Västerbotten (JJ) En kvinna som var ute för att inventera träd har idag blivit attackerad av björn utanför Bjurholm. Hon vårdas på sjukhus för sina skador.

Attacken inträffade i ett område kring Bjurholm. Kvinnan var enligt Västerbottenkuriren ute jobb, och hade uppdrag att räkna träd i området.

Olyckliga omständigheter ligger sannolikt bakom attacken. Enligt länsstyrelsens rovdjurshandläggare har en björnhona med fyra ungar bevakat en slaktplats från älgjakt och därför angripit kvinnan när hon kommit för nära.

Kvinnan som attackerats ska själv ha ringt SOS alarm och har transporterats till Norrlands Universitetssjukhus. Hon uppges ha skador i ansiktet och på överkroppen.

Bjurholm ligger i det delområde i Västerbotten där björnjakten är avlyst. Något beslut om avlivning av björnen är inte fattat i nuläget.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser