Uppdaterad: Kroppefjällsvarg skjuten

Dalsland (JJ) Nu på eftermiddagen sköts en varg under skyddsjakten på Kroppefjäll i Dalsland.

Foto: Privat.
I dag sköts en varg i Källsviken under den skyddsjakt som pågått de senaste dagarna i Dalsland. Enligt uppgift till Jaktjournalen rör det sig om en vargtik.

Skyddsjägarna har jagat i tre dagar. Första dagen hade de spår efter en varg som tidigt gick ur marken. Därefter såg de inte till några vargspår förrän i dag.

– Vi har haft en stor tur. I går sågs spår efter en varg på Kroppefjäll och i morse hittade vi dem igen. Det har varit bitvis mycket svårt att spåra efter vägarna, säger Göte Johansson, besiktningsman på Länsstyrelsen och jaktledare, som vill ge en eloge till de som deltagit på skyddsjakten.

– Utan deras enorma insats hade vi aldrig lyckats, säger han.

Enligt Göte Johansson, som ännu inte vägt in kroppen, fick han intryck av att det rör sig om en vuxen tik.

– Jag tyckte hon såg lite för stor ut för att vara en valp, men vi får se när hon vägs in, säger han.

Det var den 19 december som Länsstyrelsen i Västra Götalands län gjorde en kovändning och beslutade om skyddsjakt på varg i Kroppefjäll trots att de tidigare under hösten inte beviljat de skyddsjaktsansökningar som kommit in.

Tamboskap och jakthundar har under hösten angripits i området. På Kroppefjäll återfinns ett vargpar som i våras fick valpar.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser