UPPDATERAD: Jakten avlyst i hela Dalarna – fem vargar fällda!

DALARNA(JJ). Jakten är nu avlyst i hela Dalarna. Fem vargar har fällts i länet och en är påskjuten. Eftersök pågår gällande den påskjutna vargen. Jakten i delområde ett är över sedan en varg fällts i området.

Den senaste vargen som fälldes var den som tidigare var påskjuten vid byn Kåsen nära Ludvika. Denna varg var sändarförsedd.

Jakten kan komma att pålysas igen i delområde två om det efter utredning visar sig att den varg som är påskjuten är oskadad.

Första vargen fälldes klockan 10.05, varghanne, vid sjön Gänsen, Ludvika kommun.
Andra vargenn sköts klockan 10.31, var tidigare påskjuten,  Nås, Vansbro kommun.
Tredje vargen fälldes klockan 10.42, sjön Gänsen, Ludvika kommun.
Fjärde vargen påsköts klockan 10.20, eftersök pågår, sjön Gänsen, Ludvika kommun.
Femte vargen påsköts klockan 11.41, nära byn Kåsen, Ludvika kommun. Den fälldes sedan klockan 13.10.
Den sjätte vargen fälldes i Nornäsområdet, i gränstrakterna mellan Malung-Sälens- och Älvdalens kommun; detta i delområde ett. 

Fotnot: Observera att dessa uppgifter redan kan vara inaktuella. 

Källa: Länsstyrelsen i Dalarna

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser