UPPDATERAD: Jakten avlyst i hela Dalarna – fem vargar fällda!

DALARNA(JJ). Jakten är nu avlyst i hela Dalarna. Fem vargar har fällts i länet och en är påskjuten. Eftersök pågår gällande den påskjutna vargen. Jakten i delområde ett är över sedan en varg fällts i området.

Den senaste vargen som fälldes var den som tidigare var påskjuten vid byn Kåsen nära Ludvika. Denna varg var sändarförsedd.

Jakten kan komma att pålysas igen i delområde två om det efter utredning visar sig att den varg som är påskjuten är oskadad.

Första vargen fälldes klockan 10.05, varghanne, vid sjön Gänsen, Ludvika kommun.
Andra vargenn sköts klockan 10.31, var tidigare påskjuten,  Nås, Vansbro kommun.
Tredje vargen fälldes klockan 10.42, sjön Gänsen, Ludvika kommun.
Fjärde vargen påsköts klockan 10.20, eftersök pågår, sjön Gänsen, Ludvika kommun.
Femte vargen påsköts klockan 11.41, nära byn Kåsen, Ludvika kommun. Den fälldes sedan klockan 13.10.
Den sjätte vargen fälldes i Nornäsområdet, i gränstrakterna mellan Malung-Sälens- och Älvdalens kommun; detta i delområde ett. 

Fotnot: Observera att dessa uppgifter redan kan vara inaktuella. 

Källa: Länsstyrelsen i Dalarna

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser